Webshop ACBE

Graag willen starten met je autorijlessen ?

Zodra je 16,5 jaar bent, mag je met autorijlessen starten bij een rijschool. Het is dan wel handig om al op de hoogte te zijn van de auto theorie. In deze theorie staan onder andere de verschillende verkeersregels en verkeersborden beschreven. 

Een theorie-examen voor de auto mag je afleggen vanaf je 16e. Dat gebeurt bij het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheid. Wanneer je slaagt voor het theorie-examen ontvang je een theoriecertificaat en mag je praktijk-examen doen, mits je 17 jaar bent.

Auto rijexamen doen bij het CBR.

Vanaf je 17e mag je dus het praktijk examen voor de personenauto afleggen. Je gaat dan op examen voor het rijbewijs B. Let op! Voordat je aan het praktijkexamen voor de auto van het CBR mag deelnemen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Je kunt dus nooit vroeg genoeg beginnen met het leren van de auto theorie! 

Wanneer je ook voor het praktijkgedeelte van het examen slaagt, ontvang je het rijbewijs en mag je tot je 18e onder begeleiding van een coach zelfstandig rijden op de openbare weg.

Een coach voor het autorijden?

Wanneer je op je 17e slaagt voor het autorijbewijs, dan mag je tot je 18e alleen onder begeleiding van een zogenaamde coach in een auto rijden. De coach moet zelf minimaal 5 jaar het rijbewijs hebben en minimaal 27 jaar oud zijn. Daarnaast gelden er nog enkele andere voorwaarden. Je kunt maximaal 5 coaches op een zogenaamde begeleiderspas zetten en de coach moet naast je zitten tijdens het rijden.

succes.

Kijk gerust even rond in onze web winkel http://www.acbeshop.nl